Belediye Başkanımız Ahmet Buran'dan Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
'Kıymetli Hemşehrilerim,
İlçemizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve bakımlarının yapılması hususunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde ilçemizdeki bulunan sokak hayvanlarının; kısırlaştırma, aşılama ve bakımları yapılmaktadır.
Hepinizin bildiği ve sosyal medya üzerinden de takip ettiğiniz üzere göreve geldiğimiz günden beri, daha önce hiç yapılmayan hizmetleri sokaktaki canlarımız için de yaptık. İlçe merkezimizde ve mahallelerimizde birçok noktaya besleme kapları koyup, düzenli takibini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hizmetlerimiz vatandaşlarımıza hitap ettiği gibi, sokak hayvanlarını da hitap etmektedir. Onlar Allah’ın sessiz yaratıkları bizlere emanetleridir. Bu düşünce ile onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.
05.03.2021 tarihinde kısırlaştırma için ekiplerimiz tarafından barınağa götürülen sokak hayvanlarımızın 13.03.2021 tarihinde tedavileri tamamlanıp tekrardan ekiplerimize teslim edilmiştir. Basına düşen ve hepimizin üzüntü ile öğrendiğimiz sokak hayvanlarımızla ilgili elim olaydan ötürü sorumsuzca davranan olayla ilgili personeller hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şahsımın ve Belediye içindeki hiç bir yöneticimin onay vermeyeceği bu durum bizi derinden yaralamıştır.
Bu olayla ilgili tarafıma bilginin gelmesi akabinde ekiplerimiz derhal olay yerine gönderilmiş ve iki gün boyunca gönüllü hayvan severlerle birlikte sokak hayvanlarımızın bulunması için arama çalışmaları aralıksız devam etmiştir ve sokak hayvanlarının birçoğu ilçemize geri getirilmiştir.
Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için bütün çalışanlarımıza tekrardan bilgilendirme, eğitim ve talimatlarımız tebliğ edilmiştir.
Can dostlarımızın her zaman yanlarında olup, onları yalnız bırakmayacağız.
Kamuoyuyla saygı ile paylaşıyorum.'