Yükleniyor...

Yemeklerimiz

Balâ Tava

30.09.2019

Bala Tava Malzemesi: Üç kilo kuzu pirzola, iki kilo domates, yüz gram biber, yüz gram sarımsak, iki yüz elli gram kuyruk yağı, bir bağ maydanoz. Yapılışı: Domatesler halka halka dizilerek tepsinin tabanına konulur.

Devamını Oku

Topalak

30.09.2019

MALZEMESİ: 1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad. yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad. soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı salça margarin yağı-etsuyu veya sıcak su

Devamını Oku

Hoşmerim

30.09.2019

Bir tencereye yağı alalım üzerine irmiği ekleyelim kavurmaya başlayalım. İrmikler kıvama gelene kadar (altın sarısı renk almalı) kavuralım.

Devamını Oku

Katmerli Çörek

30.09.2019

Yoğurma kabımızın içerisine un, tuz ve mayayı alalım. Mayayı bir kasenin içerisinde az sulandırıp ve karıştıralım. Azar azar ılık su ilave ederek hamuru yoğuralım (hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne de çok katı olmamalı) 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Devamını Oku

Göbete

30.09.2019

Öncelikle iç harçımızı hazırlayalım daha önce haşladığımız eti yağda kavurup soğanı soyup ince ince dilimleyip etlerin içine ekleyip patatesleride atıp kavuruyoruz, salçaları ekleyip biraz su ekleyip tencerenin altını kapatıp pişiriyoruz. yaklaşık patates yemeği yapımıyla aynı. harçımız pişerken hamurumuzu hazılayalım

Devamını Oku

Yufka

30.09.2019

Bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip orta kıvamlı bir hamur yoğuralım.Hamurun üzerini temiz bir poşet ile kapatalım ve 20 dakika dinlendirelim.

Devamını Oku
SMS BÜLTENİNE ÜYE OL Tüm gelişmelerden haberdar olun.