Yükleniyor...

Yemeklerimiz

Balâ Tava

BALÂ TAVA (ANKARA/BALÂ)

Kaynak Kişi 1: Hayati TAŞATAN, 1953 Balâ doğumlu, pide salonu sahibi

Kişi 2: Gülsen İYİMAYA, 1956 Amasya doğumlu, Tınaztepe İlköğretim Okulu Müdürü

Bala Tava Malzemesi: Üç kilo kuzu pirzola, iki kilo domates, yüz gram biber, yüz gram sarımsak, iki yüz elli gram kuyruk yağı, bir bağ maydanoz. Yapılışı: Domatesler halka halka dizilerek tepsinin tabanına konulur. Daha sonra sarımsak, biber, domates etlerin üzeri kapatılıncaya kadar dizilir. Üzerine kuyruk yağı ve maydanoz eklenerek fırına verilir. Evde yapıldığı zaman üzerine alüminyum folyo kağıdı kapatılabilir. Yaklaşık bir buçuk saat orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Bölgede hayvancılık önemli bir geçim kaynağıdır. Hayvancılığın yöre halkı için önemli bir geçim kaynağı olması yemeğin oluşumuyla da yakından ilgilidir. Balâ Tava?nın ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden biri de kasaplardır. Balâlı kasaplar et satışlarını daha da artırmak ve ilçeye gelen misafirlere farklı lezzet sunmak düşüncesiyle bu yemeği ortaya çıkarmışlardır. Zamanla yöre insanı tarafından da sevilerek yenilen bir yemek haline gelmiştir.

Test

Form Gönderimi

Tamam

SMS BÜLTENİNE ÜYE OL Tüm gelişmelerden haberdar olun.