Yükleniyor...

Yemeklerimiz

Göbete

Göbete Hamuru Malzemeleri ;

  • 1/2 yaş maya
  • 1 su bardağı yoğurt veya süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Ilık su
  • yeteri kadar un
  • üzeri için yumurta sarısı

Göbete İç Malzemeleri;

  • 3-4 patates
  • 2 tane soğan
  • 500 gram kuşbaşı et veya kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Göbetesi Yapımı ;

    • Öncelikle iç harçımızı hazırlayalım daha önce haşladığımız eti yağda kavurup soğanı soyup ince ince dilimleyip etlerin içine ekleyip patatesleride atıp kavuruyoruz, salçaları ekleyip biraz su ekleyip tencerenin altını kapatıp pişiriyoruz. yaklaşık patates yemeği yapımıyla aynı. harçımız pişerken hamurumuzu hazılayalım
    • Maya ılık sütün içine veya ılık suyun içine karıştırılarak eritilir, su veya süt çok sıcak olursa maya yanar ve özelliğini kaybedebilir o yüzden daha dikkat etmek gerekli.
    • geriye kalan diğer hamur malzemeleride ekleyip kaşık yarıdımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına getiriyoruz. mayalamak için hamuru havluyla sarıp ılık bir ortamda olması için bekletiryoruz.
    • Hamurun olduğunu anlamak için hazırladığımız karışımın üzerinde göz göz delikler veya baloncuklar oluşmalı , olduğunda üzerine un ekleyip kulak memesi kıvamında yani acılacak yumuşaklıkta bir kıvama gelene kadar yoğurup hamuru 2 bezeye ayırıyoruz ayırdığımız bezelerden biri biraz daha büyük olacak.
    • büyük olan bezeyi merdane yardımıyla açıp yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yayıyoruz
    • üzerine soğumuş olan iç harcımızı koyup yayıyoruz
    • küçük olan bezeyi alıp diğerinden biraz daha ince acıyoruz yaydığımız iç harcının üzerine kapatıp alttaki hamurun kenarlarını üste doğru kıvırıyoru
    • Ortasına delik acıp üzerine yumurta sarısını sürüp dilerseniz biraz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
    • Önceden ısıtılmış 200°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.
Test

Form Gönderimi

Tamam

SMS BÜLTENİNE ÜYE OL Tüm gelişmelerden haberdar olun.