Yükleniyor...

Yemeklerimiz

Katmerli Çörek

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su

İç harcı:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • Tereyağı

Peynirli Soğanlı Çörek Tarifi Yapılışı

Yoğurma kabımızın içerisine un, tuz ve mayayı alalım. Mayayı bir kasenin içerisinde az sulandırıp ve karıştıralım. Azar azar ılık su ilave ederek hamuru yoğuralım (hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne de çok katı olmamalı) 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökelim ve doğranmış kuru soğanı ekleyelim. Rengi dönünceye kadar kavuralım. Soğuyunca beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp biraz un yardımı ile açalım. Bir kenarına iç harcımızdan yayalım ve D şeklinde kapatalım. Yanmaz tavada orta ateşte iki  taraflı pişirelim ve üzerine tereyağı sürelim.

Test

Form Gönderimi

Tamam

SMS BÜLTENİNE ÜYE OL Tüm gelişmelerden haberdar olun.